Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Tento článek popisuje pohled, jak jej vidí zaměstnanec, ve svém pracovním okolí. Jinou kapitolou je činnost některých takových firem, či lépe řečeno organizací, které nabývají neuvěřitelnou moc a pod bohulibými slogany se skrývá manipulace a zlo. Některé z nich jsou největší zlo v tomto světě. Převážna většina věci co se nyní ve světě děje a nad čím zůstává rozum stát, vychází z jejich popudu.

1 0
možnosti
Foto

Centrálně řízený kolos, kde i zdánlivě nepolitické otázky mají politický podtext.

Kde i mnohaletý neúspěch nějaké sekce může být dlouhodobě živen jinými sekcemi v domnění, že ta snaha má smysl. Sice neschopné, papalášské vedení tu snahu nikdy nedotáhne do zdárného cíle, zejména, když nenaslouchají svým mnohdy schopnějším podřízeným a dělají od stolu rozhodnutí, ke kterým nejsou kvalifikovaní. Ale většinou i tito zdánlivě neschopní vedoucí mají výborné schopnosti co se prezentace svých výsledků podobně (ne)schopným nadřízeným týká, a vypadá to, že se plán plní na 105 %.

Mluvil jsem o reálném socialismu nebo o korporativismu? Vlastně ani nevím.

2 0
možnosti
PH

P52e10t64r 92H71á11j79e63k

22. 2. 2021 20:41

Nostalgicky jsem zamáčkl slzu.

...ne, kecám, taky jsem rád, že jsem vypadl.

Karma je Vaše.

2 0
možnosti
VB

Ještě. Šel jsem na pohovor do jedné hogo-fogo firmy. Boreček s mobilem s špičatýma botičkama, mobil u ucha. Než jsme začali, přišel nějaký jiný obejda, boreček se otočil a začal si s ním vykládat. Tak jsem řekl, ať jsou do , otočil se a šel. A vůbec mi to nechybí.

1 0
možnosti
VB

Moc pěkné. Je otázka, zda fakt takto musí firmy fungovat, nakolik je to efektivní. Není to spíš módní vlna, kdy stejné hlouposti kopírují jedna od druhé?

Třeba teambuildingu nejde potvrdit žádné zlepšení a přitom předávání balonků mezi půlkami zadnice je to oblíbené.

Jak pravil Černý Petr ve své knížce, korporát je pouze od toho, aby se agresivní lidé nepotulovali po ulicích a nedělali problémy.

1 0
možnosti
JK

Mít vlastní názor je vlastně rébélie. Donášečú se pak najde hodně a to nemusíte být v nadnárodní korporaci. Ty červený čísla Ukrajiny jen poukazují na nepochopení pětiletky která tam byla zavedená v třicátych letech. Čtvrletní plán nebo roční je neznámym pojmem ,nakonec někdo musí být za ouitsidera.:-)

0 0
možnosti
Foto

Hele dobry, diky a tri exoty pardon experty bych nasla i u nas popis sedi nej je sef sefu;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Nedokáži si představit jediný den v takovém kolektivu a zaměstnání :-)

4 0
možnosti
Foto

R81a39d92e95k 76H29a21m40p94l

17. 2. 2021 17:02

Ozval se mi jeden korporát, poradenská firma a znalecká kancelář, že by se mnou chtěli spolupracovat a ať předložím vzorový znalecký posudek a navrhnu 2-3 termíny pro pohovor, aby mohli vyhodnotit kvalitu mé práce.

Odpověděl jsem, že když s nabídkou spolupráce přišli jako první, nemají mě stavět do pozice zájemce o práci v jejich firmě, nýbrž že by měli oni mě zaslat vzorový znalecký posudek a relevantní reference, abych se mohl rozhodnout, zda s nimi budu ochoten jako znalec spolupracovat.

No nedohodli jsme se, reagovali na moji odpověď poněkud podrážděně ;-D, takže jsem se práci pro korporát, minimálně zatím, vyhnul. Upřímně doufám, že nebudu muset někdy v budoucnu pro nějaký nadnárodní korporát pracovat, ale co člověk ví, že?

21 0
možnosti

Na to bych jim odpověděl jen krátce, že dosud tohle po mně žádnej headhunter nechtěl.;-D

3 0
možnosti
JH

On nebude korporát jako korporát, ani v ČR.

V korporátu typu McD jde o to získat co nejlevnější lidi, kteří budou makat do roztrhání a za pár měsíců odejdou. To ale nevadí, protože jejich potřebná kvalifikace a zaškolení nestojí za řeč. Tam bych upřímně pracovat taky nechtěl.

A pak je korporát typu velký SW house, kde chápou, že firma stojí a padá s chytrými jednotlivci, a podle toho se k nim chová.

Tak si jen přejme, ať je u nás víc a víc těch druhých.

8 0
možnosti
Foto

R80a74d83e96k 36H14a46m81p20l

17. 2. 2021 16:48

Máte pravdu, ale takových korporátů tolik není, resp. je více těch, o kterých psala paní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik