Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý!:-)R^

Řekla bych, že pošta je něco podobného. Jen se tu nemusí mluvit cizími jazyky.

Jsem prošla malou poštou, větší poštou, řídící poštou...a konstatuji, že se vůbec v ničem neliší.

10 0
možnosti
Foto

Tam to ale asi nebude korporátní kultura, jen dozvuky socialismu. Často je to nesnadné od sebe odlišit ...

0 0
možnosti
PC

P18e19t89r 48C95h16á46n

17. 2. 2021 8:39

Skvělý článek. Vždycky mě fascinovalo, jak tito psychopaté hlásají CSR a své ctihodné vize a mise na webu, a přitom jejich pracoviště je zamořené škodnou. A protože jsem nedávno sepsal podobnou úvahu o korporátním prostředí, doporučuji Vám kapitolu "Korporátní ku*ndy" z mé politicky nekorektní knihy "Můj kamarád Zlord".

4 0
možnosti

Ještěže jste hyperkorektní s tím výrazem psychopaté;-D Předevčírem bylo na rádiu Plus cosi o hejtmanech, a pořád tam lítali hejtmané, jen asi dvakrát to komusi ulítlo na hejtmani. O co teprve migranté, o těch už raději pomlčím.:-)

0 0
možnosti
PH

Kdysi, v 90. letech, jsem sháněl jinou práci a narazil jsem na inzerát, který byl zajímavý. No, byla to skořápka, firma jednoho tehdy známého ruského generála, kdy zaměstnanci měli sledovat různé inzeráty a následně obvolávat kohokoliv a zprostředkovávat nákup/prodej čehokoliv, prostě začátky šmejdů v Čechách.

Rozhovor se mnou vedl místní český šéf, který se mi mezi řečí pochlubil, že dobře zvládá psaní na stroji a vrcholem jeho přijímací taktiky byla otázka, jestli se ráno budím s odhodláním udělat nějakou tvrdou práci... Tak jsem mu odpověděl že dělám na nočních a budím se večer a naše konverzace se viditelně zadrhla;)

Ruský generál se později zabil při nějaké letecké nehodě na Sibiři a o firmě už jsem nikdy neslyšel ;)

4 0
možnosti
DP

Ještě bych přidala vánoční večírek a teambuilding. Taky děs běs... Zase to má tu výhodu, že když vás vyhodí pro nadbytečnost, dostanete tučné odstupné.;-D

1 0
možnosti
LH

Všichni nadávají, že tenkrát byly brigády socialitické práce (BSP) a MUSELO se něco.Byl jsem ve dvou BSP (v jedné fabrice a po přestěhování ve druhé fabrice) a mohu zodpovědně říci, že jsme NIC NEMUSELI.Protože syn byl v jedné firmě a jak popisoval on, že MUSELI na teambuilding a co všechno tam dělali.

My jsme všechno dělali dobrovolně a když se pořádala nějaká akce, TAK DOBROVOLNĚ i když se tam každý těšil, protože nakonec byla vždy chlastačka s hudebním doprovodem (harmonika nebo kytara) a na tu každý rád vzpomíná.A kolikrát nám tu chlastačku zaplatila i fabrika, ale muselo se to tak politicky zaobalit, že fabrika přispěla určitými penězi na tu akci.

Jako BSP jsme se spojili s další BSP a uspořádali zájezd někam (pivovar nebo do jiné fabriky) a fabrika zaplatila autobus.

A tak bych mohl vyjmenovávat další a další aktivity co se vymýšlely (a nikdo nám nepřikazoval co máme dělat).

Zkrátka podle popisu syna a dalších mladých lidí, které jsem poznal, ZLATÍ KOMUNISTI, ti nám nerozkazovali jaké akce máme uspořádat a kam jít.

A vánoční večírek?Ve fabrikách jsme měli po Vánocích tkzv. splnění (splnil se plán za rok) a taneční zábava s rodinnými příslušníky.Každý ze zúčastněných dostal poukázku na jídlo (zdarma) a pití v ceně 20 kč.Za to byla lahev vína nebo 10 piv.

Dneska? Co jsem pracoval ve firmách, podnikatelé NEBYLI schopní ani v hospodě zaplatit sud piva (2000 kč).

A jak říká zeťák...jejich podnikatek udělá vánoční večírek ve čtvrtek od 16ti hodin.Sice tam mají jídlo a alkohol(pivo zdarma), ale...ranní směna se může napít, odpolední se tam nedostane (musejí si vzít dovolenou) a noční nesmí pít, protože po přijití do práce musí dýchat.

Takže vlastně podnikatel kouká ušetřit na zaměstancích.

5 4
možnosti
AU

Zažil jsem korporat jen jednou a skoro před 10 roky. To, co je zde popsané, docela sedí, ale mohlo se to za tu dobu změnit, navíc to může být firmu od firmy jiné.

Zde popsané, má zásadní problém v akcionářích plus ve vedení firmy. Každoroční růst je nemyslitelný a hlavně neudržitelný. Bohužel, jste do něj tlačen. Chápu, že nejvyšší i střední management má takto nastaveny odměny a akcionáři dividendy, ale je to nrsmysl.

0 0
možnosti
Foto

Kombinace krysich zavodu a zlate klece. Rustinu nahradila anglictina a budovatelske nadseni korporatni mantry. Ja delam v Nizozemi a vim proc. Vetsina projektu ma hlavu a patu, lidi z celeho sveta vedi, ze ani nemcina,ani francoustina, ani italstina nikoho nezajima, jednaci jazyk je anglictina. Stres je neprofesionalni, profesional pracuje rozvazne, protoze vi, ze spech produkuje chyby, jejichz oprava je nakladna jak casove, tak financne. Porady jsou denne, ale neni prostor na blaboleni, nebo svazacke nadseni, mluvi se vecne. A finance jsou na urovni luxusniho pomeru pul roku prace, pul roku volno, protoze clovek vydela v klidu penez jako slupek a nejen praci ziv je clovek. Rekl bych, ze me v zadnem "ceskem" korporatu nikdy nikdo neuvidi. :-)

18 0
možnosti
KT

blahopřeji a přeji Vám to. patrně práce snů

0 0
možnosti
VN

Pěkný blog. Nicméně já si myslím, že to co jste popsala se děje pouze v oblastech "kde o nic nejde". Kde jde o rutinní, nijak odborné činnosti, které zvládne každý. Tam, kde se něco vyrábí, tam to funguje trochu jinak. Apropos... znám firmu ŠKODA AUTO a.s. Pipiny, které řeší dodávky náhradních dílů dealerům fungují na podobné bázi, jako jste popsala. Avšak výroba funguje úplně a úplně jinak.

5 0
možnosti
JH

J41a94n 95H64á89l93a

17. 2. 2021 8:11

Jako myslíte tu výrobu, která z těch nejlevnějších surovin chrlí záplavu ošizených součástek, které pak servisy cpou do fleetových škodovek? Tak to pěkně děkuji.

1 0
možnosti
JT

J92i90r59i 64T65i70c19h36y

16. 2. 2021 18:11

Atmosfera v soucasnych nadnarodnich podnicich mi silne pripomina atmosferu v podnicich za komunismu.

7 0
možnosti
PB

P39e38t62r 38B84u85r63i25a28n

16. 2. 2021 18:24

Tak to je ale blbost, je vidět, že jste atmosféru této doby v "normálním" podniku nezažil ( nemyslím tím samozřejmě úřady a jiné politicky motivované instituce)

2 0
možnosti
VD

V jednom korporátu už dělám mnoho let a nemůžu říct, že bych na nějakém pracovišti viděl to, co popisujete. Pravda, u nás mezi techniky, kde se opravdu tvoří, máme psychoušů minimum, a žádné nymfičky :-(

8 0
možnosti
JT

J52i90r54i 46T84i88c57h44y

16. 2. 2021 18:12

Mezi techniky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik