Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Jak jste, paní autorko, přišla na to, že rozhodnutí se neočkovat je produktem ega nebo nezodpovědnosti daného člověka? Nenapadlo vás, nebo o tom spíše ani nevíte, že se takto člověk rozhodl třeba na základě vnitřního hlasu, tzv. intuice, kterou má bohužel většina lidí vlivem permanentnímu tlaku okolí zakopanou hluboko pod zemí? A že se podobným způsobem, t.j. intuitivně a bez jakýchkoli spekulací rozhoduje i v jiných záležitostech, protože intuice je to jediné, co nelže, a na co se proto se může s klidem spolehnout?

Myslíte si snad, že ti, kteří se nechali očkovat, jsou veskrze zodpovědní a empatičtí lidé, kteří nebyli a nejsou pod vlivem svého ega? Že jsou to rození filantropové? Že jsou takoví vlastně všichni lidé, kteří se kdykoliv a v čemkoliv ochotně přizpůsobí většině?

Pokud takto uvažujete (a uvažuje tak značná část lidí), pak vám mohu na rovinu říci, že vy i ti ostatní s podobným myšlením žijete bohužel v sebeklamu.

1 1
možnosti
PC

Poznámka:

Jinak s Vaším blogem naprosto souhlasím. R^To vzájemné obviňování, a zvláště házení viny a nezodpovědnosti na neočkované, je jednoznačným důkazem, že se společnost propadla ani ne tak na samé dno morálky, jako spíše hluboko pod něj.

1 0
možnosti
Foto

Oni ani tak nejde o to kdo koho konkrétně nakazil v tom případě.

Jde i to, že ta dotyčná neockovaná zvyšuje riziko, že ty děti axiststnibzcitele nakazí a to dost podstatně.

Stejně tak podobní ignoranti zvyšují zátěž na zdravotní systém, díky nim se omezují neakutni výkony a trpí tak všichni.

Sobecké ignoranty bez očkování a ty co nenosi respirátory v budovách je naprosto v pořádku " veřejně pranýřovat" je to jejich chování a jejich volba. Jedinou výjimkou jsou ti co t nemohou z vážných zdravotních důvodů, z vážných ne ty výmysly jak pod respiratorem omdlévají...

0 1
možnosti
Foto

J51a81n 62Š34i24k

9. 11. 2021 11:52

Ve všech těch blábolech z jedné i druhé strany jde přesně o ty dvě věci, které zmiňujete. Lhostejnost a ego. Hezký den

3 0
možnosti
Foto

R^

Mám toho už tak nějak plné zuby.

4 0
možnosti
VB

Odkazuji na svůj blog: v různých zemích se ukazuje rostoucí počet hospitalizovaných očkovaných, jde o jakési vlny - jak komu zrovna "vyvane" ochrana vakcínou či zda pokročí i jiné jeho nemoci (k tomu někdy náhodně pozitivní test na covid-19 nebo i riziko nakažení teprve v nemocnici?). Taky záleží na tom, zda ten očkovaný (podobně jako neočkovaný) se choval opatrně, nevyhledával rizikové situace. Celkově zdravotně oslabení či lidí s poškozenou imunitou jsou si ale rovni - ať neočkovaní nebo očkovaní, mají vyšší riziko nejen nákazy, ale také hospitalizace. Ti s odolnějším imunitním systémem překonají covid-19 asi tak jako chřipku nebo RS virus. Ve velmi nejisté situaci, kdy se nabízejí experimentál. vakcíny, k nimž úřady a politici postupně uvádějí rozporuplná data, někdy s nedůvěryhodnou interpretací, tím spíš platí - má jít o svobodné rozhodnutí každého jednotlivce, zda se bude spoléhat na přirozenou imunitu či na vakcínu, ale s ohleduplností vůči zranitelným - i ne-farmakologickými prostředky lze druhé chránit, stačí mýt si ruce, malý odstup, někdy rouška. Zvláště v sociál. ústavech by se mělo dbát na úklid, hygienu, osobní ochranné prostředky, kontrolovat celkový zdravotní stav obyvatel, ani očkovaný personál by s příznaky neměl chodit do práce.

2 2
možnosti

J64a70k39u84b 87Š43o25l58c

9. 11. 2021 9:32

Očkovaní se nechali očkovat, protože věří v kolektivní imunitu a chtěli se vrátit do normálu. Strach o sebe tam nehrál hlavní roli, protože úmrtnost je stále velmi malá. Neočkovaní do toho hodili vidle a už se nedozvíme, jestli bychom se viru z větší části zbavili. Možná ano, možná ne, solidarita však totálně neuspěla, sobci si zvolili jinou cestu. Takže se nám plní nemocnice, zdravotníci budou celou zimu padat na hubu a finančně na to doplatíme všichni.

Takže já opravdu nevím, proč bych měl mít nějaký respekt k neočkovaným. Pro mě to jsou sobci a s takovými lidmi nemám zájem mít cokoliv společného.

2 3
možnosti
Foto

Dne 8. 11.byl v nemocnic s covidem 172 neočkovaných a po ukončeném očkování 126. Neočkovaný, kam se hne je hned testován, zda má covid anebo ne. Já jsem byl už testován za necelých14 dnů 3X, 0čkovaný se netestuje a přitom je prokázáno, že očkovaný nemusí mít žádné příznaky a může covid roznášet. Očkovaní létají na dovolenou do zemí, kde je to s ohledem na covid riskantní, Vrátí se nikdo je netestuje. Kdo víc je ohrožující.

1 2
možnosti
OU
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik