Jak si najít toho správného partnera aneb každý má mít svých 5P

29. 11. 2020 0:00:00
Kdo nemá stanovených svých 5P (lze dosadit jakékoli jiné písmenko a číslo), bude to mít s nalezením toho pravého partnera těžké. Takže trpělivost, trpělivost, trpělivost, on tam někde je!

VAROVÁNÍ: Následuje text pro odvážné muže a ženy :-)

Na střední škole přišla řeč na to, jak bych si představovala svého ideálního partnera. Měla jsem v tom celkem jasno. Jelikož jsem velmi tolerantní člověk, tak těch požadavků bylo pomálu. Zformulovala jsem je do tzv. Pěti pé (5P). Když jsem to přednesla před svými kamarádkami v partě, byla jsem rázem terčem posměchu. Znělo: “Ty jsi teda náročná/skromná” nebo “Tak to Ti přeju, ať ho tam někde najdeš.” Jo a taky “Tak takovej neexistuje.” Třeba moje mamka se jen pousmála a myslela si své (taky jsem jí řekla, ať je připravená na to, že můžu zůstat bez stálého partnera a bez dětí).

Já o své volbě byla přesvědčená. Vyjadřovala můj tehdejší žebříček hodnot a platí to beze změn dodnes. Ano, jsem dost náročná k druhým, ale jsem náročná i k sobě. Následuje popis mých priorit s vysvětlivkami.

5P

POVAHA

Taková ta klasika: nechci žádného cholerika, který rozmlátí na co přijde nebo chlapa, který je víc ukecaný než já. Prostě pohodáře, kterého jen tak něco nerozhodí a když přijde na věc (a já jsem zase až moc chytrá) umí mlčet. O zodpovědném přístupu k rodině nemluvě.

POROST

Existuje tzv. chlupatá trojka, přes kterou se prostě nepřenesu...Opravdu nechci cházetka (chlupatá záda), která splývají v cháerko nahoře a chápéčko dole. Moje kamarádka ale byla jiného mínění, když mi řekla: “Ty vůbec nechápeš, jaké to je mít svého vlastního medvídka...“. Já jí na to odvětila: „Tak to teda nechápu. Já si chci s partnerem užívat intimních chvilek bez tahání trsů chlupů různých velikostí ze zubů...“ A už vůbec jsem nechtěla mluvit o tom, co všechno se v chlupech dá schovat...takže medvídka zásadně jen plyšového...i když to taky ne, já totiž plyšáky nerada.

PRAVDOMLUVNOST

Nemám ráda ulhané a falešné lidi a u partnera by mi to teda vadilo asi víc, než u nějaké známé páté kategorie nebo kamarádky z kategorie tři. Vždy se raději vypořádám s krutou pravdou hned, dokud s tím jde něco dělat, než když se vše dozvím v moment, ve kterém na to nejde adekvátně zareagovat.

PACH

Neumytý, potem, hospodou a močí prosycený odér u mě také neuspěje. To už se spíše vypořádám s česnekovým či cibulovým dechem...

V České republice jsem zaznamenala u mužů takový malý nešvar. Jsou zde dvě skupiny borců, mezi kterými naštěstí existují výjimky a nejsou to metrosexuálové. Takže kdopak jsou ti pánové na holení? První skupina se řádně myje, ale po umytí si opět na sebe vezme předchozí zapáchající a mnohdy i špinavé oblečení. Druhá skupina na tom není o moc lépe. To jsou totiž tzv. převlékači. Ti se pro změnu nemyjí vůbec, ale za to si vezmou nové oblečení. Tak a teď si vyber, že...

PONIŽOVÁNÍ

Chlap, který si potřebuje dokazovat svou dominanci nad ženou, ať už fyzickým či psychickým terorem, u mě také nemá šanci. To už raději zůstat svobodná, než utrápená a s chudáky dětmi na krku, kteří se časem do tohoto nešťastného života zapojí chtě nechtě také.

Tak to byl takový exkurz, jak by to ideálně mělo vypadat. A jak to nakonec dopadlo? Mnozí se budou divit, ale jde to. Fakt! Jen je potřeba občas slevit i u sebe a dělat kompromisy a nechat chlapa být chlapem (třeba jako vypustit ho pravidelně ven bez výčitek – když chce, nechat ho být se svými koníčky, dát si tlačenku s cibulí s ním a při přípravě česnekové pomazánky nešetřit česnekem). No a nezapomeňme na komunikaci, ta je také důležitá. Ale pozor ať není jednostranná ;-)

PS: Jo a mimochodem ty, které se mi smály nejvíc, jsou dneska v nespokojených vztazích, v žádných vztazích nebo na pokraji zhroucení, protože na všechno zůstaly samy...

Autor: Martina Bojanovská | neděle 29.11.2020 0:00 | karma článku: 15.90 | přečteno: 960x

Další články blogera

Martina Bojanovská

Hlídejte si svého staříka

Jejich tempo je vražedné. Jedou 40 km/h v obci i mimo. Nepoužívají blinkr, na hlavě klobouček a za předním blatníkem drny s trávou. Občas jim nesvítí jedno přední světlo a za autem táhnou skoro upadlý výfuk. Silnice jim je malá.

10.11.2023 v 19:31 | Karma článku: 37.26 | Přečteno: 4738 | Diskuse

Martina Bojanovská

Pocta mému muži

Nedávno mi jeden velmi milý bloger dal otázku, koho teda k sakru vlastně chceme...kdo je podle nás ten pravý? Odpovědí mu budiž tento blog. Tedy alespoň pohled z mé strany, koho si představuji pod pojmem "ten pravý".

7.7.2023 v 16:13 | Karma článku: 36.63 | Přečteno: 5351 | Diskuse

Martina Bojanovská

Sedl sis mi do klína

Nejmenovaný Jan Pražák byl inspirací dvěma blogerům pro pětiminutový poetický battle. Redakce jejich identitu zná, ale oba si nepřejí být jmenováni.

17.6.2023 v 8:51 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 685 | Diskuse

Martina Bojanovská

Cesta do Milána a zpět s božským Kájou

Mám styl Čendy, Žena točí globusem a Mildův záklon. Tak tohle byla fakt hodně povedená pracovní cesta do Itálie!

25.4.2023 v 14:31 | Karma článku: 14.95 | Přečteno: 633 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.89 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.60 | Přečteno: 2186 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.05 | Přečteno: 299 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.34 | Přečteno: 216 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 280 | Diskuse
Počet článků 81 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2300

Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...